We hopen op harmonie

Op nummer 63 vind je in de Spaarndammerstraat een traditionele drogisterij, t.w. drogisterij Verlaan. Daar zet Renate Verlaan samen met haar zus de drogisterij annex schoonheidssalon van hun vader Bertus Verlaan voort. Er worden veel biologische producten aangeboden, je voeten en gezicht laten doen en je kunt er ook nog ouderwets schepdrop krijgen.

Onze ouders zijn een kleine 40 jaar geleden een drogisterij begonnen op Spaarndammerstraat 97. Toen het pand op nummer 63 vrij kwam, zijn ze daarheen verhuisd, een groter pand met ook ruimte voor een schoonheidssalon en pedicure. Onze vader, geboren in de Jordaan, heeft zich middels de winkeliersvereniging jarenlang ingezet om de Spaarndammerstraat op de kaart te zetten. Het was volgens hem de ‘ader’ die van Houthaven naar stadscentrum liep, met respect voor de oorspronkelijke bewoners van de Spaarndammerbuurt. Hij is, tot ons grote verdriet in februari overleden. Mijn zus en ik zetten zijn werk voort in de winkel en doen dit – samen met twee andere collega’s – nog steeds met veel plezier. De sociale contacten met de buurt vinden wij een van de mooiste aspecten van ons werk. De klanten zijn inmiddels een mengelmoes van ‘oude’ en ‘nieuwe’ bewoners inclusief de expats met verschillende nationaliteiten. We hopen maar dat de harmonie tussen de bewoners en het volkse karakter van de Spaarndammerstraat behouden blijft. De huidige winkelstraatmanager Sheila Prommenschenckel maakt zich daar met een groot deel van de winkeliers uit de Spaarndammerstraat, sterk voor. 

Wij vinden een goede samenwerking tussen buurtbewoners, winkeliers, woningcorporaties, particuliere huisbazen en de gemeente heel belangrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: